image

Savvy Sparkle is een American Quarter Horse. Hij is een kleinzoon van de legendarische Shining Spark, Reining - Cutting bloedlijn. Hij is de zoon van de welgekende Chispa Brillante (†) en MS Wimpy Leo (†).

Deze hengst is ingeschreven in the National Foundation Quarter Horse Association met maar liefst 87 %Foundation Blood. Hij is 6-panel getest, resultaat N/N op allemaal. Hij is ook ingeschreven als dekhengst bij de APHA.

The NFQHA is een stamboek in Amerika dat zich bezig houdt met het terug in de Quarters fokken van heel oude bloedlijnen,die teruggaan naar de grondleggers van het Quarter Horse ras. Zowel langs moeders- als vaderskant gaat Savvy Sparkle's bloedlijn heel ver terug naar de grondleggers. Zie Pedigree.

Savvy Sparkle is enkel geshowd als 2, 3 en 4 jarige. Dit vooral in Reining, maar ook in Halter, 1 keer in Western Pleasure en 1 keer in Hunter Under Saddle (voor het Sire & Dam Program van de BQHA). In 2001 was hij gekwalificeerd voor de World Show in Oklahoma voor de 2 y.o. Halter Stallions. Hij heeft enkele titels behaald in AQHA maar ook in NRHA wedstrijden. In 2003 was hij 1ste en 3de geplaatst (double judged AQHA-show) in een All Ages proef met 21 deelnemers. (klik hier voor de video). In dat jaar is hij 5 keer geshowd waarvan hij 3 eerste plaatsen behaalde. Wat zo bijzonder aan hem is is zijn atletische bouw. Hij is enorm lenig, vooral in zijn roll-backs, spins en stops is dit opvallend. Ook zijn back-up is verbazingwekkend snel en mooi.

"Sammy" (= Nickname) heeft tot nu toe 49 nakomers. Ze zijn allemaal heel bijzonder. Maar opvallend is dat ze allemaal goede bewegers zijn,... super atletisch en heel gemakkelijk in omgang! Sommige veulens zijn te koop waaronder Peppy San Sparkle... Voor meer info of telnr. van de eigenaars: contacteer mij. Zie ook Veulens.


Wat de dekkingen betreft zijn er 2 manieren:

  • Met vers zaad. Op de weide in Geel waar Savvy Sparkle staat, het zaad wordt dan afgetapt, gefilterd en eventueel direct geïnsemineerd.
    Merries kunnen ter plaatse komen.
  • Met verdund zaad,... Dit kan opgehaald of verstuurd worden. "

Savvy Sparkle dekt ook niet-Quarters, voor deze veulens worden indien gewenst Half-Quarter papieren aangevraagd.

Voor elke dekking wordt een dekovereenkomst opgemaakt met garantie op een levend veulen.

Voor bezichtiging, voorwaarden of andere informatie…